donderdag 25 juli 2013

Tutorial - Beams effect

We zijn altijd al bezig geweest met het bewerken van afbeeldingen ze een ander kleurtje te geven, tekst toe te voegen of brushes toe voegen. Maar dat is nog niet het enige wat wij allemaal kunnen, we hebben veel geoefend. En dat weerhoud ons niet om het jullie te leren! En vandaag hebben we weer iets nieuws wat we jullie willen gaan leren, benieuwd wat dit is? Lees dan snel verder!


Op de afbeelding hierboven zie je een voor en na afbeelding, wat je aan de rechterkant ziet dat gaat het dus uiteindelijk worden. Wat hebben we hier allemaal voor nodig:
PC/laptop
Photofiltre 7 (hier te downloaden)
Een afbeelding, welke je gebruikt mag je zelf weten. (gemakkelijk is om met de afbeeldingen te beginnen die ik gebruik)

Laten we snel aan de slag gaan, ik ga hiervoor deze afbeelding gebruiken.


Dit is één van de belangrijkste stappen om te doen, deze mag je dus absoluut niet vergeten! We gaan daarom eerst naar Bewerken > Patroon selecteren. Nogmaals, deze stap is belangrijk dus niet vergeten!

 
We gaan nu naar de tools die zich bevinden aan de rechterkant van je scherm. Zien jullie waar ik een rode rand omheen heb gezet? Klik dan eenmaal op de cirkel tool!


Oké, laten we nu beginnen met de beams! Houd je linker muisknop ingedrukt en sleep nu een stukje naar rechts. Zodat je het effect van hierboven krijgt (wat je ziet om het hoofd van dit model). Er verschijnt nu een stippellijn.


Met je rechtermuisknop klik je nu in de cirkel, er zal nu een schermpje volgen waar je op Omkader en vullen... klikt.


Dan verschijnt er een nieuw venster waarin je verschillende dingen moet aanpassen, pas hem dan zo aan zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet!


Herhaal het van de cirkels nu totdat je het hele lijf van het model hebt voorzien van deze charmante cirkels!


Nu gaan we gebruik maken van de kopieerstempel, deze om de overbodige lijnen weg te werken. Stel de kopieerstempel nu in zoals je hierboven ziet en haal dan de overige lijnen weg. Ook dat kun je op de bovenstaande afbeelding zien!Nu gaan we gebruik maken van het toverstafje! Klik nu op de lijn die we zojuist hebben gemaakt. Hiermee word de hele lijn geselecteerd! Vervolgens gaan we naar filter > stileren > toenemende omtrek.


Het is een beetje zoeken, maar je kunt het beste hem instellen zoals je op mijn afbeelding hierboven ziet staan.


Nu maken we nog even gebruik van het toverstafje, selecteren nog één keer de lijn. Klikken er met de rechtermuisknop op en klikken daarna op Omkader en vullen... Stel hem in zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet staan.

Tadaaa! Je afbeelding is klaar, voor mijn eindresultaat kun je het eerste plaatje bekijken. De before en after afbeelding. Ik hoop dat het voor jullie tot zover duidelijk is, zo niet vergeet het dan vooral niet te vragen! SunlightDreams@live.nl.

Wat vonden jullie van deze tutorial? Moeten er vaker van zulke tutorials online komen?

3 opmerkingen:

Thanks for leaving a message! ♥