dinsdag 28 februari 2012

Nieuwe trends op het gebied van kleding- en schoenmode!

2012 is alweer in volle gang, en de lente staat op het punt om door te breken. Tijd dus om even vooruit aandacht te schenken aan de modetrends voor dit voorjaar. We zetten hier een aantal voorjaarstrends op een rijtje. Wat er vooral centraal staat deze lente is kleur, met onder andere colourblocking, zachte pastelkleurtjes en vrolijke zomerprints, dus bereid je voor op een uitbundig seizoen. De op de jaren ‘60 geinspireerde retrotrend zet zich voort, en we blikken dit seizoen bovendien nog verder terug, naar de glamour en elegantie van de ’20. Lees verder voor essentiele tips voor het creëeren van de juiste look met bijpassende schoenen en accessoires.


Met de premiere van ‘The Great Gatsby’ deze zomer is het tijdperk van de moderne 'flapper girl’ aangebroken. Deze modestijl bestaat uit sierlijke jurkjes met pailleten, pareltjes, diamantjes en franjes. Gecombineerd met roze of felrode lippenstift en elegante open schoenen met hoge hakken zorgt deze trend dit jaar voor een gerafineerde en vrouwelijke modestijl. Voor special gelegenheden ga je nog een stapje verder met een lange avondjurk die de lijnen van het lichaam volgt, en een vrouwelijk paar stilettohakken in dezelfde kleur als de jurk.


Een trend waar we het begin vorig jaar al van zagen is colourblocking. Deze trend betekend, los vertaald, het dragen van kleding in grote ‘kleur-blokken’, ofwel het combineren van een aantal felle, egale kleuren in een outfit. In deze trend zien we veel klassieke en strakke lijnen die de kleur de boventoon laten voeren. Combineer bijvoorbeeld een feloranje jumpsuit met een paar blauwe blokhakken, en een rode A-lijn jurk met een paarse schoudertas. Zorg er wel voor dat de kleuren die je kiest elkaar goed complimenteren. Tegenovergestelde kleuren geven de outfit een spetterende uitstraling, maar kunnen je huid en gezicht wel wat bleekjes doen overkomen. Zorg dus dat je wel eerst een kleurtje hebt! Met een oversized zonnebril maar je de look helemaal af.


Naast de felle kleuren van de colourblocking trend zien we ook een scala aan zachtere en zoetere kleurtjes voorbij komen deze lente. Denk hierbij aan snoepjes, ijsjes en een Miami-strandvibe. Laat je van je zachte kant zien en hul jezelf in frisse kleurtjes, zoals een lila broek, een hemelsblauw bloesje en een roze tas. Vrolijke printjes geven deze look nog meer levendigheid. Kies voor bloemenprints voor een lieflijke uitstraling, of voor een speelse dierenprint. Bij deze trend drag je bijpassende schoenen in alle kleuren van de regenboog, geinspireerd door de fantastische voorjaarscollecties van Prada en Marc Jakobs.


Sportief is ook helemaal in dit seizoen. Baseball t-shirts en gestreepte shorts worden gecombineerd met strakke blazers en basketball petjes voor een ultra-coole look. Haal je hi-top sneakers maar uit de kast! Deze zomer zien we deze retro-achtige sportschoenen overal, vooral in vrolijke kleurtjes. Ga bij deze trend niet helemaal over-the-top. Eén of twee sportieve accessoires geven al snel het gewenste effect.


Als het uitbundige kleurfestijn iets teveel is voor je, kun je gerust je hart ophalen aan een andere belangrijke voorjaardstrend: wit. Deze non-kleur is weer helemaal terug van weggeweest. Stralend witte jurkjes, witte broekpakken en vooral veel spierwitte bloezen en overhemden geven elke outfit een frisse look. Je kunt hierbij kiezen voor een combinatie van wit met beige, grijs of zwart, of voor een geheel witte outfit. Combineer in het laatste geval wel verschillende tinten en texturen, voor een maagdelijk maar toch intrigerend resultaat. Witte schoenen mogen uiteraard niet ontbreken!

Hopelijk heeft dit artikel jullie wat meer informatie gegeven over de aankomende trends, en zijn jullie een beetje geïnspireerd door de nieuwe trends. Wij in ieder geval wel! Wij houden namelijk van de pasteltinten en colour blocking vinden wij ook een erg leuke trend! Welke trend zullen jullie dragen en welke zou je niet durven/willen dragen?

Door: Femke en Monique

3 opmerkingen:

  1. Wat hou ik toch van colourblocking en pastelkleurtjes en wit! Haha, ik kan niet wachten tot de lente er eindelijk echt doorkomt. :) Van de '20s-stijl ben ik iets minder fan .Ik houd niet erg van die rechte, vormloze jurken die ze toen droegen... :p Maar de rest: LOVE IT! :D

    x Lana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou van kleur en pastel kleuren.
    Liefs, xx

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥