dinsdag 3 januari 2012

Het lopen op hakken.

Laatst ontvingen wij een e-mail in onze inbox met daarin de vraag of wij tips hadden over het dragen van hakken. En natuurlijk willen wij jullie wel een aantal tips geven voor het lopen op hakken. Want het lopen op 'hoge hakken' is zo gemakkelijk nog niet, vandaag geven wij jullie tips om goed en mooi op hoge hakken te lopen.

Kies de juiste hakken. Je mag hakken niet te groot maar ook weer niet te klein kopen. Ook moeten deze schoenen je goede steun geven, door enkel laarsjes te nemen. Of een extra bandje om de enkels.

Pak de juiste houden. Door je schouders naar achteren te duwen en je borst naar voren te laten komen krijg je een evenwichtige houding. Waardoor je het lopen op hakken een stuk makkelijker maakt!

Wissel geregeld van hakken naar platte schoenen. Het lopen op hakken vergt veel van je voeten, rug en knieën. Wissel dus regelmatig even af met het dragen van hakken naar platte schoenen.


Geen gehaast op hakken! Haast en high heels gaan niet altijd goed samen! Hoge hakken dwingen je om beheerst en rustig te lopen, doe dit dan ook! Zorg dat je beweging altijd goed gecontroleerd is, want een ongeluk zit in een klein hoekje..

Bekras de zolen met een schaar. Een klein trucje zodat je meer grip hebt op een gladde ondergrond. Ze krassen vaak met een schaartje de leren zolen van nieuwe schoenen. Zo heb je meer grip.

Neem de tijd voor je aankoop. Ga niet zonder te passen hakken kopen, dit kan later na gevolgen met zich meebrengen. En het hoeft ook niet te zijn als je normaal 39 hebt in je schoenen, dat het dan ook in hakken zo is. Het kan ook zijn dat je een maatje groter of kleiner hebt! Weet je het nog niet zeker vraag dan iemand uit de winkel om advies!


Vind je evenwicht. Op hakken loop je eigenlijk op je tenen daardoor ben je minder in evenwicht en moet je je balans weer zien te vinden. Ga daarom wat oefenen, trek je hakken aan en ga alleen maar op je hakken staan verder nog niets.

Verzorg je voeten. Verzorg je voeten dus met een lekkere crème en trakteer ze regelmatig op een voeten bad. Zodat je voeten weer even tot rust kunnen komen.

Dragen jullie vaak hoge hakken? Of dragen jullie eigenlijk bijna nooit hakken? Als jullie ooit nog eens ergens tips over willen, laat het ons gerust weten. Wij doen altijd wat met zulke informatie!

Door: Monique

10 opmerkingen:

 1. Ik vind hakken echt geweldig, maar ik wissel het goed af vanwege een spier in je kuiten word korter door het dragen van hakken als je dus alleen maar op hakken zou lopen kan je nooit meer op platten voeten lopen..
  Maar ik vind hakken wel super ik heb heel veel hakken en ik draag ze ook best veel maar dus niet "te" vaak.

  Liefs, Berrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Toevallig was het leren lopen op hakken één van mijn voornemens, dus dit is super handig voor mij :)

  Liefs,
  Mi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Sommige mensen kunnen écht niet op hakken lopen, die schuiven dan vooruit. Echt erg! Ik heb er zelfs 2 jaar op gedanst, maar ik wil niet zeggen dat ik perfect kan lopen.

  xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik hou van hakken hihi! het is ook 1 van mijn voornemens, altijd als ik hakken aandoe loop ik helemaal schuin haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk artikel :) ik loop vaak op hakken dus dan leer je het ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed artikel, met handige tips. Ik heb ook pas hakken gekocht het bleek alleen dat mn voeten naar binnen staan dus ik moet ik echt schoenen hebben die stevig zitten. En ik ga hier zeker wat mee doen.

  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar kan je die hakken kopen opdat 2e plaatje?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoooooiii deze hakken zijn leeuuwwkkk x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hooii ik heb een pedo faceee !!! xD


  lofyou <3333###

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥