zondag 13 november 2011

Lopen op hakken.

Je soepel voortbewegen op hoge hakken is zo gemakkelijk nog niet. En de mode die helpt ook niet echt, want de hakken worden als maar hoger en hoger! Gelukkig krijgen de schoenen steeds meer een hoger plateau zodat we toch net iets steviger staan. Maar al met al blijft het 'balanceren' op deze schoenen nog niet zo gemakkelijk. Tijd dus voor wat tips! Lees snel verder.Wissel regelmatig van schoenen (in de hoogte)
Hoge hakken vragen erg veel van je lichaam je rug, knieën en de bal van je voet. Wissel daarom regelmatig van hoge hakken naar een wat lagere hak of gewoon platte schoenen!

De maat en pasvorm moeten goed zijn
Zorg dat je je schoenen in de goede maat koopt, niet dat je steeds maar weer uit je schoenen loopt. Zorg dat je hakken mooi aangesloten zitten op je voeten, ook de maat moet goed zijn. Daardoor kun je een maatje kleiner kopen, natuurlijk ook weer niet te klein!


Maak het je wat gemakkelijker
Als je weet dat je niet erg stabiel staat op deze schoenen, maak het je dan wat gemakkelijker. Kies voor een sleehak, deze geeft je wat meer stabiliteit. En toch geen sleehak, kies dan een schoen die wat meer houvast heeft. Dus geen sandaaltjes dat alleen uit dunne bandjes bestaat, leer eerst goed lopen op een goede hak.

Loop beheerst
Hoge hakken en haast gaan niet samen. Hoge hakken dwingen je om sierlijk en beheerst te lopen, vooral geen haast! Laat je dan ook niet verleiden om op hoge hakken te gaan rennen. Zorg dat je bewegingen altijd gecontroleerd zijn.

Ook heb ik voor jullie nog een filmpje, met tips & tricks over het lopen op hoge hakken. En natuurlijk, hoe je moet lopen op hoge hakken.


Wat vinden jullie van hoge hakken? Kunnen jullie er op lopen of juist helemaal niet? Zou jij ze gauw dragen, of ook dat niet? En wanneer dragen jullie hakken?

Door: Monique

4 opmerkingen:

  1. Handig! Ik heb best een kleine maat, waardoor ik ook nog wel uit schoenen van maat 36 glip. Erg vervelend, daarom kan ik nooit echt goede hakken vinden. En dat terwijl ik wel graag hakken zou willen dragen aangezien ik ook niet zo groot ben (;

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig artikel! Ik draag nog geen hakken, omdat ik nog wat jong ben maar binnenkort ga ik toch beginnen met een hak te dragen ;D
    x

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥