donderdag 15 augustus 2013

There is always a reason to smile.

Lachen heeft een positieve werking op je lichaam, geest en ziel. Het zorgt voor een ontspannen uitstraling. Hierbij maak je een bepaald geluid, tijdens het lachen knijp je jouw ogen een beetje dicht en voel je het middenrif samen trekken. Lachen is erg aanstekelijk. Mensen reageren hierop door terug te glimlachen/lachen. Door te glimlachen geef je ook aan dat je geen gemene gevoelens hebt, daardoor vormt het een belangrijk onderdeel van onze lichaamstaal. En van lachen word je blij!

Al een hele tijd volg ik de tumblr: littlereasonstosmile. Op deze site kun je verschillende afbeeldingen met verschillende soorten teksten erop vinden, deze teksten geven aan waarvan je kunt gaan glimlachen. Het zijn maar kleinigheidjes maar ook hiervan kun je een glimlach op je gezicht toveren.

 
 
 
Bij het lachen zet je een aantal spieren in beweging, maar liefst 15 gezichtsspieren! Ook een aantal spieren in je buik en middenrif spannen zich aan hierbij masseren ze zachtjes je organen. Bij de overige spieren is de spierspanning juist erg laag, hierdoor krijg je een ontspannen gevoel.
 
 
 

Als je lacht haal je dieper adem, je hartritme en bloeddruk worden op elkaar afgestemd. Het bloed stroomt sneller en vervoert zo meer voedingstoffen en zuurstof naar je hersenen. Tijdens het lachen komt er in de hersenen endorfine vrij dit geeft je een prettig gevoel, hebben pijnstillende eigenschappen en vermindert het teveel aan stresshormoon. Ook versterkt het ook nog eens je immuunsysteem waardoor je een betere weerstand hebt.

 
 

Wanneer heb jij iemand een glimlach geschonken? Of voor het laatst in de slappe lach gelegen met jou beste vriend(in)? Vergeet niet; There is Always a reason to smile!

10 opmerkingen:

 1. Zo veel wist ik nog niet over lachen, interessant is het eigenlijk! Leuke plaatjes ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk artikel! Eigenlijk lach ik iedere dag, Maak ook vaak de grapjes in huis of de dubbelzinnige opmerkingen bij vrienden :)
  Het leven is te kort om geen lach te hebben. En een lach is een meisjes mooiste diamant (:

  xx Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is veel! Lachen is leuk dus ik typ dit met een glimlach haha :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijke blogpost! Echt heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk artikel zeg! Ik heb vanochtend wel geglimlacht tegen de verkopers/de kapper, hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een superleuke post!
  ik vind het ook altijd leuk om de kleine dingetjes op te merken die je vrolijk kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥