zaterdag 17 augustus 2013

DIY - je eigen lipscrub maken

Gemakkelijk te krijgen in de winkels, maar waarom niet zelf maken als je de mogelijk hebt? De meeste ingrediënten die we hiervoor nodig hebben liggen gewoon in de keuken! En het maken van deze scrub is niet zo heel moeilijk, laten we meteen aan de slag gaan!

Voor het maken van je eigen lip scrub hebben we een aantal kleine dingen nodig, je zult ze vast wel ergens in het keukenkastje hebben liggen;
Honing
Vaseline
Lepeltje en glas
Suiker

glas gevuld met één klein theelepeltje suiker.
Ik heb van te voren het glaasje al gevuld met wat suiker, hiervoor heb ik een theelepel gebruikt. Je moet zelf even kijken naar de hoeveelheid.

voeg hierbij een klein beetje honing aan toe!
Ook moet je zelf even kijken naar de hoeveelheid honing, je kunt dit het beste bepalen voor jezelf. Ik heb wat veel gebruikt, je hebt dan gewoon wat meer scrub. Misschien voor de volgende keer!

En natuurlijk moeten we de vaseline niet vergeten!
Van de vaseline hoef je al helemaal niet veel toe te voegen. Meng dit alles goed bij elkaar totdat je een mooi geheel hebt.


Alles goed mengen..
Zodra je alles goed hebt gemengd is je scrub klaar om gebruikt te worden, hoe gebruik je een scrub? Doe een beetje van de scrub op je lippen, je kunt een oude tandenborstel gebruiken om het er in te masseren. Maar je kunt ook gewoon rondjes draaien met je vingers. Klaar? Was het er dan af met wat lauw water.
 
Zo dat was mijn Do It Yourself over het maken van lip scrub, er zijn natuurlijk meerdere manieren om je eigen lip scrub te maken. Zo kan dit ook met suiker en wat olie! Hebben jullie wel eens je eigen scrub gemaakt?

1 opmerking:

Thanks for leaving a message! ♥