maandag 5 augustus 2013

Geïnterviewd: Lisanne!

Het meisje met de passie voor schrijven, dat is Lisanne. Lisanne is 18 jaar oud en doet op haar blog verslag. Ze werkt bij de streekomroep als verslaggeefster en dat maakt haar een journalist. Het is niet zo gek dat haar blognaam daarom 'Journalisje' is, want op een blog doe je natuurlijk ook verslag.


Hoe ben je gekomen met het idee om te gaan bloggen? En hoelang blog je al?
Het was op een vrijdagmiddag en ik verveelde me heel erg, want ik had geen werk. Vriendin Linda die ook een blog had, tipe me om ook een blog te maken. Ik had er eerst niet zo'n zin in, want ik dacht dat ik het toch niet lang zou volhouden. Die gedachte bleef niet lang want ik ben iemand die zegt: niet denken maar doen, alles kan een andere wending krijgen. Zo ben ik begonnen. Ik ben blij dat ik toch ben begonnen en doorgezet heb! Ik blog nou dus al ehm, even tellen…

Voordat je begon met deze blog was je toen ook al bezig met het maken van een blog/website?
Voordat ik met deze blog begon was ik al actief op websites zoals kinderlines, kindertent en niet te vergeten: ImOnline, waar ik overigens moderator van de chatbox was. Het begon allemaal op 9 jarige leefijd waarbij velen meterslange pagina's maakten met glitterplaatjes. Toen ik ouder werd ging ik steeds meer foto's uploaden. Zelfs op ImOnline had ik een blogje, maar als je die terug zou vinden en zou vergelijken met de blog die ik nu heb, was dat blogje op ImOnline helemaal niks. Enkel tekstjes zoals: 'vandaag heb ik Diddle geruild.' -foto van nieuwe Diddle blaadjes- , enzovoort. Daarna kwamen de tijden van het webdesign en layouts. Dus je kunt zeker wel zeggen dat ik er al vroeg mee bezig was!

Wat maakt bloggen voor jou nu zo leuk/speciaal?
Dat er mensen zijn die wat je doet waarderen. Reacties motiveren je om verder te bloggen. En je ontmoet sowieso leuke mensen met dezelfde interesses. Mensen die niet gek van je worden of geïrriteerd reageren als je het alweer over schrijven en make-up producten hebt. Met sommige bloggers bouw je gewoon een goede band op en die ga je ontmoeten. Zo ben ik uitgenodigd om binnenkort aanwezig te zijn bij een bloggers meeting, met allemaal Friezinnen die de passie voor bloggen hebben. De contacten met bedrijven breiden je vaardigheden uit en dat is ook erg leuk. En je leert erdoor ook je echte vrienden kennen, je merkt namelijk precies wie je dit allemaal gunt en wie niet.


Welke artikelen vind jij altijd het leukste om te schrijven, en te lezen?
Om te schrijven heb ik werkelijk geen idee, meestal artikelen waarover ik zelf erg enthousiast ben. Om te lezen vind ik persoonlijke artikelen erg leuk.

Doe je ook aan samenwerking met websites/webshops? En heb je al eens samengewerkt?
Ik werk veel samen met webshops en dat bevalt vrijwel altijd prima. Heb alleen wel eens een nare ervaring gehad dat een bedrijf mij vieze gedragen kleding had opgestuurd wat ik niet wilde reviewen. Ik stelde ze voor de keus, of ik schreef een eerlijke review over de kleding hoe ze geleverd waren (want naar mijn volgers en lezers moet ik natuurlijk eerlijk zijn...) of ik zou nieuwe kleding ontvangen. Ik werd hierdoor bedreigd en dergelijke. Dit is een van de nare ervaringen, over het algemeen heb ik leuke ervaringen met webshops.

Hoe kom jij aan je inspiratie voor het schrijven van nieuwe artikelen?
Ik denk heel veel na over dingen en heb een boekje bij me als me iets te binnen schiet zodat ik het niet vergeet en kan verwerken in een blogbericht. Zoals laatst, ik werk als caissière en er kwamen mensen aan mijn kassa die ik vaker krijg. Ze zijn alles behalve rein, en ruiken altijd ontzettend smerig naar zweet. Misselijkmakend. Toen ze weg waren, dacht ik na. Kan zweet niet lekker ruiken? Zo kwam ik op het onderwerp: zweet. Ik ging zoeken of zweet daadwerkelijk lekker kon ruiken en kwam zo op het product 'parfumpills' waar ik ook een post over heb gemaakt.


Hoeveel tijd besteed jij aan het schrijven van artikelen?
Dat verschilt per dag. Gevarieerd van mails beantwoorden en mails schrijven tot foto's maken en schrijven: ik gok zo’n 2 tot 3 uur.

Wat is het vreemdste/leukste wat je ooit hebt meegemaakt door je blog?
Dat ik naar een pers event mocht waar Lieke van Lexmond ook bij was! En dat ik na aanleiding van een geschreven artikel werd uitgenodigd voor een interview voor het tijdschrift LINDA.

Heb jij nog favoriete bloggers, waarvan je dagelijks hun artikelen leest? Welke zijn dit?
Ja, dat zijn de bloggers waar ik trots op ben omdat ze zichzelf zijn en zich niet anders voordoen dan dat ze werkelijk zijn. Ik ben zoals ik net al zei op een pers event geweest waar ik enkele 'bekende' bloggers ontmoette. De helft viel me ontzettend tegen. Hoe leuk ze normaal praten op filmpjes? Er was hier totaal geen sprake. Alleen Sanne bleef zichzelf gelukkig. Dat vind ik zo'n toffe meid! Verder lees ik de blogs van Aranka (byaranka) Romy (muchable) Gerrianne (yourbeauuty) Sanne dus (whatabeauty) Cynthia (Misslipgloss) Charile (c-loveyourlife-c) Kirsten (itruelyme) Kimberley (birdsandbeez) Lotte (Madamlotte) en Hester (hesterly) graag.


Bedankt dat we je mochten interiewen, wil je verder nog iets kwijt?
Voor de mensen die ook een blog willen starten: doe het! Het is echt tof en leert leuke mensen kennen. Mocht je vragen hebben mag je mij altijd mailen. Ik ben bereid mensen te helpen. Heb veel geholpen die ook graag een blog wilden starten! :-)

Ga naar journalisje!

6 opmerkingen:

  1. Dank jullie wel voor het leuke interview <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Journalisje (Ladypumps op ImOnline) is al jaren één van mijn favoriete bloggers. Heel leuk om hier een interview met haar te lezen. Ze heeft altijd rake onderwerpen. Een plezierige schrijfstijl en alles in goed Nederlands. Volgens mij ook een leuk mens om mee om te gaan. Ik hoop dat ze het nog lang blijft doen! Het interview hier vind ik goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥