donderdag 19 juli 2012

Hoe organiseer je je eigen feestje?

Ben jij bijna jarig of ga je om een andere reden binnenkort een feestje geven? Een feestje thuis geven is natuurlijk leuk, maar weet je niet precies hoe je je eigen feestje moet organiseren? Wij helpen je natuurlijk graag even op weg!

Prik op tijd een datum voor wanneer jij je feestje houd, laat de mensen die je graag wilt uitnodigen ook op tijd weten wanneer dit feestje is. Want zo voorkom je dat er iemand anders ook op precies dezelfde datum een feestje wilt geven!

Het is altijd leuk om je feestje een thema te geven, zorg dat al je gasten op tijd weten wat het thema is zodat ze hierop hun outfit kunnen aanpassen. Heb je geen ideeën voor wat voor thema je kunt gebruiken, op internet zijn vol op thema’s te vinden denk hierbij aan gemaskerd bal, 70 of Hollywood, High tea!

Maak een lijsje van personen die je graag wilt uitnodigen, stuur ze een uitnodiging, mail of bel ze. Als je een thema feestje geeft en een dresscode vergeet ze dit dan niet te vertellen.

Een lijstje maken van wat je allemaal nodig hebt, heb je een thema feestje heb je natuurlijk bijpassende versieringen nodig. Je kunt gemakkelijk wat goedkopen versieringen halen bij verschillende winkels/webshops!


Zorg ook voor lekkere hapjes en drankjes, zodat de gast ook tussendoor wat lekker kunnen nemen. Bijv. Chips, snacks. Je kunt ook lekkernijen zelf bakken zoals macarons, brownies, cupcakes etc. Je kunt in de winkel ook voor plastic/papieren bekers en borden kopen, zo heb je minder afwas en als er iets valt.

Zorg ook voor wat leuke muziek, je kunt natuurlijk een dj in huren. Maar zelfgemaakte CD’s zijn net zo leuk! Probeer wat verschillende muziek stijlen op de cd te zetten, zodat er voor ieder wat wils op staat.

Bedenk op tijd wat jij aan trekt op je feestje, niet dat je een kwartier voordat je feest begint nog staat te stressen voor de kast omdat je niet weet wat je aan kunt trekken. Hang het bijvoorbeeld de avond voordat je het feestje geeft even aan een kleerhanger buiten je kast, zodat je de volgende morgen zo aan kunt trekken. En nog tijd over hebt om de kamer te verbouwen!

Dus begin op tijd met het plannen voor je feestje, zet alles op een papier van gasten tot hapjes en drankjes. Zodat je echt niets vergeet voor je feestje, en als dat alles gedaan is kun je lekker gaan FEESTEN!


Door: Femke en Monique

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuk artikel! Ik vindt het heel leuk om feestjes te organiseren, vooral met een thema. Helaas kun je niet elke maand een feestje geven..
    liefs, Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk artikel. Ik organiseer nooit eigen feestjes maar wel leuke tips

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥