dinsdag 18 september 2012

Geïnterviewd: Nikita!

Het is alweer een hele tijd geleden dat er een interview online is gegaan, nu hebben we weer een nieuwe blogger mogen interviewen. En lijkt het jou nu ook leuk om geïnterviewd te worden, dan mag je altijd contact met ons op nemen door ons een e-mail te sturen!

http://horsieseatingdaisies.blogspot.nl/

Vertel eens wat over je blog.. Hoe ben je aan de naam gekomen, waar gaat deze over en hoelang ben je al bezig?
Ik heb mijn blog horsies eating daisies opgestart op 8 februari, dus ben nu een 9tal maanden bezig ! De naam slaat eigenlijk over paarden die in een weide staan, want in een weide groeien deze bloemetjes vaak. Deze naam geeft al een beetje het idee weer van de blog, dat paarden best zo natuurlijk mogelijk gehouden worden, en het klonk gewoon zo schattig.

Je blog gaat vooral om paarden, wat wil je de mensen die jou webblog komen bekijken allemaal laten zien/leren over paarden?
Ik ben deze blog begonnen omdat ik eigenlijk schriftelijk al bepaalde dingen bijhield als bijrijdster, bijvoorbeeld hoe vaak ik reed, wanneer Winny of Mello iets aan de hand hadden gehad en als ik dan vragen had stelde ik deze aan mijn lesgeefster. Ik wilde een beetje mijn vooruitgang delen met mensen die dit interesseerde, maar ook de antwoorden op de vragen die ik had.

Ik wil mensen dus eigenlijk informatie geven over specifiek het bitloos rijden en paarden op een weide houden en dergelijk. Zodat mensen die niet veel weten van paarden ook een beetje leren hoe een paard tijdens de winter in een weide gehouden kan worden of andere leuke interessante weetjes, maar ook voor de personen die zelf paarden hebben schrijf ik uitgebreidere artikels over bepaalde ziektes of dergelijks.

Hoelang ben je al bezig met deze sport?
Ik heb paardgereden van mijn 9e tot mijn 15e op een manége, maar toen mijn lievelingspaard verkocht werd ben ik daar gestopt. Toen heb ik 5 jaar niet gereden omdat ik ook niet goed wist waar ik terecht kon of ik wel terug zou beginnen, maar toen ik dus 20 ben heb ik de knoop doorgehakt en ben ik terug gaan rijden op een leuke Manége in Hasselt, daar heb ik anderhalf jaar gereden. Maar ik wist toen al vrij veel over bitloos rijden en ik wilde dit zo graag uitproberen, natuurlijk laten de meeste manéges het niet toe dat je bitloos gaat rijden met hun paarden, maar toen heb ik het geluk gehad bijrijdster te kunnen worden bij iemand die 2 friese merries heeft die volledig bitloos opgeleerd zijn en daar mocht ik dan op rijden ! en ondertussen zijn we dus alweer 3 jaar verder.

horsieseatingdaisies
Welke takt van de sport doe jij (Dressuur, Springen, Militairy etc.)? Of ben jij meer een recreatie ruiter?
Ik ben op en top Dressuurruiter, voor mij is Dressuur heel belangrijk omdat je dit nodig hebt om jouw paard correct te rijden. Op de manége sprongen we heel vaak en dat vond ik ook super, maar een sprong van 1 meter is meer dan voldoende voor mij, voor springen heb ik geen ambities om 1m50 of hoger te springen en met dressuur heb ik dit wel, ik wil altijd soepeler, beter, eleganter, mooier. Niet alleen omdat het leuk is vooruitgang te maken, maar ook omdat het dus gezond is voor het paard zelf. Ik rij wel geen wedstrijden, maar als de paardjes er klaar voor zijn wil ik wel heel af en toe een leuke dressuurwedstrijd rijden, maar daar gaat zeker de focus niet op liggen.

Ook zien we dat je bitloos rijd. Waarom wil jij juist bitloos rijden?
Ik wil bitloos rijden omdat ik mijn paard zo min mogelijk ongemak probeer te geven. Ik heb vroeger ook met bit gereden (zoals iedereen die nu bitloos rijdt) en ik had zeker geen zware handen, maar gewoon de nijd bij paarden zeker in een manége als je het bit moet indoen en ook het feit dat als je eens valt of er zijn tandproblemen, Je kan altijd onverwacht schade veroorzaken.

Er zijn mensen die prima met bit rijden, maar dat is zo een klein aantal van mensen dat is gewoon niet haalbaar voor iedereen. Hierbij denk ik aan mijn lesgeefster ze kan met bit rijden, maar even goed met eender welk bitloos hoofdstel omdat ze zo perfect op haar zit en benen rijdt en dat doen er maar heel weinig ruiters haar na.

Maar voor mij persoonlijk komt het erop neer, waarom met bit rijden als het zonder ook lukt ? zeker als het ten goede is van het paard.

Heb je ook een speciale trainingsmethode voor je paarden, zo ja, hoe train jij je paarden?
Goh, eigenlijk niet. Vanuit alle natural horsemanship stromingen probeer ik op te pikken wat voor mij werkt, maar ik ga mij niet specifiek houden aan 1 stroming, dan bestaat de kans dat je te fel bezig bent met 1 ding en nooit iets nieuws verkent wat voor jou en jouw paard prima kan werken. Ik blijf ook graag bijleren

Ik volg wel les volgens de methode van de klassieke dressuur en ik werk bijna dagelijks aan de werkpunten die ik wekelijks meekrijg van de lesgeefster.

Nu ik erover nadenk merk ik wel dat we werken met beloning, maar dan met rust. Bv stelling vragen van het paard als deze stelling geeft de druk meteen lossen en dat is vrij standaard de hele lijn van trainen dat wij altijd (en soms zelfs extreem) belonen met druk lossen, aaitjes en prijzen van het paard als ze het goed doen. Voedselbeloning ben ik niet zo voor bij de friezen waar ik op rij omdat ze te gefixeerd zijn op voedsel, als ik dit ooit wil gaan toepassen zou ik ten rade gaan bij iemand die hier veel ervaring mee heeft en vooral bij paarden die echt gefixeerd zijn op het snoepje.

horsieseatingdaisies
Is het moeilijk om je blog origineel te houden, en telkens weer nieuwe artikelen te posten waar je de mensen mee kunt verrassen?
Ik vind het eigenlijk heel erg moeilijk, want je moet een soort balans bewaren tussen de droge leerstof die interessant is voor andere ruiters, maar ook de leukere en luchtige posts voor de mensen die weinig van paarden weten en niet zoveel hebben aan die kennis en theorie. Dus soms is dit echt wel zoeken en oppassen dat ik niet teveel puur theorie achter elkaar zet en dat ik dingen probeer uit te leggen dat een paardenleek dit ook snapt.

Waar haal jij je inspiratie vandaan om artikelen te schrijven?
Ik lees regelmatig magazines en af en toe spreekt me daar iets uit aan wat ik kan gebruiken, maar de meeste inspiratie haal ik bij de paardjes zelf. Soms ben ik bezig in de wei of gebeurt er iets waarvan ik denk ‘oh, daar kan ik over schrijven’

De friezen staan samen in de wei met 1 BWP’er Upi, hij is de leider van de kudde. 2x per jaar worden de paarden verhuisd van de zomerweide naar de winterweide en omgekeerd. Ze moeten dan een kwartiertje met de trailer, maar 3 paarden tegelijk vervoeren gaat niet. Ik ga meestal met Upi mee en blijf dan met Upi wachten tot de friezen er zijn en dan begint hij zich op te jagen en probeer ik hem te kalmeren. Maar hierdoor besef ik weer hoe belangrijk een kudde is voor een paard en dit leidt dan weer tot een nieuw blogbericht !

horsieseatingdaisies
Jij hebt vast ook een aantal blogs tussen je favorieten staan, wat zijn jou favorieten webblogs?
Ik hou echt van beauty en nagelblogs en deze lees ik dan ook heel vaak. Hier is een kleine opsomming van een paar van mijn favoriete blogs: http://beautykoning.com/ ; http://miss-m.nl/ ; http://muffinsattiffanys.blogspot.be/ ; http://www.beautynl.nl/ ; http://www.sillysilsil.com/ ; http://purplishpolish.blogspot.be/ en natuurlijk ook http://sunlightdreams.blogspot.be/ want jullie zijn ook ruiters en dat is altijd een pluspuntje bij mij :p

Bedankt voor het interview, wil je verder nog iets kwijt tegen onze bezoekers?
Goh, ik zou hun zeker ook aanraden om een interview te laten doen, want ik vond het echt heel erg leuk om in te vullen ! en natuurlijk is het altijd leuk als mensen mijn blog eens bezoeken moesten ze geïnteresseerd zijn hiernaar.

Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd wat de opstellers van het interview van de antwoorden vonden als mede-ruiters !

Lijkt het jou nu ook leuk om geïnterviewd te worden, je kunt ons altijd een e-mail sturen naar SunlightDreams@live.nl. Zelf nemen wij ook regelmatig contact op met mensen waarvan het leuk lijkt om hen ook eens te interviewen! Ben jij nog niet benaderd en wil je toch graag, laat het ons dan weten.

Door: Femke en Monique

3 opmerkingen:

 1. leuk ! ik vond het echt fijn om in te vullen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je interviews doet, en leuke vragen!
  Liefs, Maruschka
  www.womanexclusive.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, ik volg haar ook al een tijdje.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥