woensdag 18 september 2013

Be happy!

Elk persoon dat je kent - jij en ik - streven er naar om gelukkig te zijn. Maar gelukkig zijn komt niet zomaar even uit de lucht vallen. Dit is iets wat je zelf waar moet maken, het is niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk lukt het ons allemaal wel om voor de helft gelukkig te zijn.


Je moet jezelf gelukkig maken, hiervoor hoef je geen grote stappen te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld ook al gelukkig zijn met iets wat je doet zoals op je werk kinderen verblijd. Je kunt al gelukkig worden van de zonnestralen die na een lange tijd weer tevoorschijn komen, of je hebt iets overwonnen wat je al heel lang wilden!

Voor geluk moet je werken, dat is één ding wat zeker is. Nu richt ik me specifiek op dingen waar je iets aan kunt doen, bijvoorbeeld sparen voor een auto of een nieuwe fiets! Hiervoor zou je een aantal dingen opzij moeten zetten, zoals iedere maand wat geld. Je hebt dan uiteindelijk wat minder om uit te geven. Maar je weet waar je het voor doet, die nieuwe auto of fiets! Misschien is het lastig, maar je moet wel blijven volhouden! Als je iets wilt bereiken moet je hier ook met de volle honderd procent voor moeten gaan.


Natuurlijk willen we doelen zo snel mogelijk bereiken, maar het moet wel realistisch blijven. Je moet jezelf de tijd gunnen om iets te kunnen bereiken. Misschien duurt het maanden of zelfs wel jaren. Na loop van de tijd zal je het wel opgegeven hebben, maar denk ook even na over de tussentijd hoe ver je al bent gekomen om je doel te bereiken.

En natuurlijk moet je blij zijn met de dingen die je hebt. Soms is het gewoon niet mogelijk om dingen te krijgen die je graag zou willen hebben, maar ga hier niet over zitten mokken. Er komen nog veel mooiere dingen op je pad! Realiseer even dat je al genoeg dingen hebt die veel niets een hebben


Zit het even tegen, en voel je je niet helemaal gelukkig? Denk dan even aan de kleine dingen die je al gelukkig kunnen maken. Iedereen heeft wel eens een dag dat die niet lekker in zijn lijf zit, maar denk dan even aan die kleine momentjes, dan word je vanzelf wel weer vrolijk en gelukkig!

1 opmerking:

Thanks for leaving a message! ♥