dinsdag 25 oktober 2011

Hoe kom ik af van nagelbijten?

Nagelbijten is een ontzettend vervelende gewoonte die ook nog eens moeilijk is af te leren. Meestal is nagelbijten een gewoonte die je jezelf hebt aangeleerd, de meeste beginnen met nagelbijten als ze zenuwachtig zijn maar het kan ook gebeuren als je je verveeld dat je gaat nagelbijten. Maar hiervan af komen is het lastige, wij helpen je graag om je een duwtje in de goede richting te geven!

Er zijn een aantal middeltjes te koop, die een erg bittere smaak geven. Helaas werkt dit niet bij iedereen!

Je kunt je nagels in een leuk kleurtje lakken of een patroon op maken zodat je het jammer vindt om er op te gaan bijten.

Hou je nagels aan de randen goed glad, als je een haakje vind ben je al snel geneigd om er aan te gaan peuteren of bijten. En dit willen we natuurlijk voorkomen!

Probeer iets anders te zoeken als je je verveeld of gestrest bent, let er goed op dat je dan niet op je nagels gaat bijten. Doe dan bijvoorbeeld een kauwgom in.

Zorg dat je altijd een vijltje bij de hand hebt, als je dan een haakje vind kun je deze direct bewerken!

Wij zijn ook een ex-nagelbijter, en bij ons heeft een kleurtje op de nagels het beste gewerkt. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon, wat heeft jullie geholpen bij het afkomen van nagelbijten?

12 opmerkingen:

 1. Ik heb echt heel erg lang nagel gebeten, echt stom want nu hem ik bij sommige hele ronde nagels...gelukkig ben ik nu gestopt, groot en deels door nail art! Supergoeie post!

  Liefs,xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. erg handig artikel! ik bijt echt heel veel op mijn nagels ;$

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb nog nooit op mijn nagels gebeten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig artikel!
  Ik bijt gelukkig geen nagels.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. handig artikel! ik bijt zelf gelukkig niet echt nagel! misschien af en toe, maar ik haal niet zon hele rand eraf, als je begrijpt wat ik bedoel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb gelukkig nog nooit op mijn nagels gebeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb ook altijd nagels gebeten en bij mij heeft een kleurtje ook idd het beste gewerkt ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb jarenlang nepnagels gedragen en daar kun je gewoon niet op bijten. Ik merkte wel dat ik zonder nagels ging bijten als ik een haakje had of iets dergelijks. Dus nu heb ik altijd een vijl op zak.

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een mooi en overzichtelijk artikel! gelukkig heb ik hier zelf echt geen last van! een goede tip is ook om mooie chanel nagellak op te doen, haha dan ga je dus echt niet nagelbijten!

  xoxo
  Eef & Lot

  Ps; Maybe you will follow us?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg handig artikel!

  Liefs, Mariette
  PS. Doen jullie mee met mijn give-away?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik bijt ook nagels, maar ik haat 't! Hele handige tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik bijt ook nagels, sinds gister ben ik toevallig gestopt, ik vond via een vriendin een heel goeie site om er vanaf te komen, Ik heb de hele dag nog niet gebeten, ik ben ook lekker in de weer met nail-art en nagelslakken!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥