vrijdag 23 maart 2012

Fabels over je haar

Verschillende kleuren de meest voorkomende kleuren zijn toch wel zwart, bruin en blond. Wat meestal het eerste opvalt als je naar het persoon kijkt zijn toch wel de haren, niet gek dus dat je altijd je haar goed wilt hebben zitten. We besteden allemaal wel een hele tijd om ons kapsel in de goede vorm te hebben zitten! Natuurlijk wil iedereen goed voor zijn haar zorgen, en zoeken we dan ook regelmatig wat dingetjes op via het internet om je haar nog beter te verzorgen! Vandaag wil ik jullie wat fabels over je haren laten zien.


Een blondine heeft meer haren dan een brunette! 
Dit is waar, blondines hebben gemiddeld zo'n 150.000 haren op hun hoofd. brunettes hebben we maar 100.000!

Citroensap en zon maken je haar lichter van kleur.
Dit is niet waar. Het is wel zo dat de zon je haar lichter van kleur maakt. Citroensap daarin tegen heeft geen enkel effect op het lichter maken van je haarkleur, het fruitzuur zorgt er wel voor dat je haarschubben sluiten. Hierdoor gaat je haar flink glanzen, uiteindelijk kan het er wat lichter uitzien.

Gespleten haar punten kun je herstellen.
Niet waar. Er zijn veel producten waar siliconen in zit, hierdoor blijven de punten aan elkaar vast kleven, dus tijdelijk blijven je haren aan elkaar vast zitten. Zodra je je haar weer wast zijn je gespleten haar punten weer terug. Eigenlijk helpt alleen een schaar tegen gespleten haar punten.


Haar groeit sneller als je het knipt.
Niet waar! Een goede voeding kan je haargroei iets versneller, maar knippen maakt het haar echt alleen maar korter.

Zwangerschap zorgt voor voller haar.
Waar. Je haaruitval verminderd vanaf de 5e maand van je zwangerschap. Hierdoor heb je dus meer haren op je hoofd en is je haar voller. Na de bevalling wordt dit weer hersteld, je zal dan extra veel haren verliezen totdat je hoofdhuid weer zijn gebruikelijke aantal haren heeft.

Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter.
Ook dit is waar, de zon en de warmte stimuleert de haargroei. Als het lekker warm is en de zon schijnt en je komt vaak buiten kan je haar tot 3 keer sneller groeien.


Vaak wassen maakt je haar vet.
Dit is niet waar, eigenlijk maakt je haar wassen juist minder vet. Als je een te agressieve shampoo gebruikt, te warm water of te flink je hoofdhuid masseerd kan je wel de talgproductie stimuleren. Zorg er dus voor dat je je haar wel op een voorzichtige manier wast. Vaak wassen maakt je haar juist droog omdat je je haar van alle natuurlijke oliën stript.

Als je één grijze haar uit trekt, krijg je er 2 voor terug!
Dat is niet waar, er groeit maar één haar uit ieder haarzakje. Dan kunnen er dus niet 2 voor terug in de plaats komen.

Door krachtig je haar te borstelen gaat je haar glanzen.
Ook dit is niet waar, door krachtig je haar te borstelen kun je je haren beschadigen.

Door: Monique

3 opmerkingen:

Thanks for leaving a message! ♥