donderdag 15 december 2011

Start je eigen blog!

Er zijn ontzettend veel websites en weblogs op het world wide web. Elke dag komen er weer duizenden nieuwe bij, en waarom zou jij er niet aan mee kunnen doen? Zou jij ook je eigen weblog willen starten en je interesses willen delen met miljoenen mensen over de hele wereld? Waarom niet, laat zien wie je bent. Maar waar moet je beginnen, hier een aantal handige tips om je eigen weblog te beginnen!


Natuurlijk heb je eerst een eigen website nodig, je kunt natuurlijk gelijk een account kopen (al raad ik dit af, begin met een gratis account en kijk of je het daarna nog leuk vind). Een van de meest bekende gratis bieders van een weblog ruimte zijn, Blogspot en Wordpress.

Wees een beetje creatief, niemand wil een artikel lezen die al op een andere website staan. Zorg er dus voor dat je je eigen teksten schrijft. Ook leuk is om je eigen foto's te knippen en te bewerken. Hiervoor heb je heel veel bewerk programma's zoals, Photoshop, Photofiltre, Paint Shop Pro etc.

Houd je layout vooral rustig, het gaat erom dat de aandacht naar je teksten en plaatjes gaan. Ga niet een ontzettend drukke achtergrond gebruiken, dit zorgt ervoor dat je je enorm moet concentreren en dat zorgt weer voor hoofdpijn. Ook is een leuke header bovenaan de pagina en must have, want dit is het eerste wat bezoekers zien als ze op jou website belanden.


Spellingscontrole, niemand wil een blog lezen waar allemaal spellingsfouten in zitten. Dus voordat je de post online publiceert laat je er even de spellingscontrole overheen gaan.

Denk goed na over wat je wilt bereiken met je weblog, wil je hem alleen voor de hobby houden of wil je in contact komen met bedrijven of andere mensen? Denk vervolgens goed na wat je op je website wilt zetten persoonlijke artikelen, reviews, columns etc.

Bezoekers wil je natuurlijk ook binnen krijgen en houden. Zorg er dan voor dat je je artikelen op tijd post, en zorg dat het niet steeds hetzelfde blijft. Het moet leuk blijven om te lezen. Je kunt ook kijken of je af en toe eens een winactie kunt organiseren, of nodig je een gast-blogger uit.


Niet alleen maar tekst, zet ook af en toe eens tussendoor een leuk plaatje of foto. Je kunt natuurlijk zelf foto's maken maar er zijn ook vele website's waar je ontzettend leuke plaatjes vanaf kunt halen zoals, Weheartit.

Voor de mensen die vanaf nu ook een eigen blog willen gaan starten, het is ontzettend leuk om te doen. Je kunt posten wat je zelf leuk vindt. En voor alle nieuwe mensen met hun weblog veel succes!

2 opmerkingen:

  1. Erg handig! Ik vind het nogsteeds superleuk om te bloggen hihi.

    xx romy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben net begonnen met bloggen en kan wel wat lezers gebruiken! Neem zelf een kijkje en laat een reactie achter!

    newviewic.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥