vrijdag 18 mei 2012

Tag: About my blog

Ik was wat aan het rondkijken op verschillende blogs, totdat ik een tag tegen kwam. En de laatste tijd hebben we niet zoveel tags online gezet, dus daar werd het vandaag wel weer eens tijd voor vond ik! Deze tag gaat over onze blog, wat vragen die over de blog gaan. Dus laten we snel verder lezen!

Hoe lang blog je al?
Dat is al lang, want ik ben begonnen met deze blog in september 2009! Voordat ik begon met bloggen kon je me ook al vinden op het internet, toen had ik namelijk een andere website.

Hoeveel tijd besteed je per dag aan je blog?
Dat verschilt regelmatig. Ik ben iedere dag wel bezig met mijn blog, de laatste tijd wat minder omdat het gewoon niet kan met de uren die ik nu werk. Maar ook al ben ik niet bezig met het schrijven van artikelen of het veranderen van de lay-out. Toch ben ik dagelijks bezig met het bedenken wat zou nou leuk zijn om over te schrijven, wat vinden de lezers leuk om te lezen. Je doet uit het dagelijks leven toch verschillende inspiratie op, en dan bedenk je dat je dat wel eens kan gaan gebruiken voor je website.

Weten mensen in je omgeving dat je blogt?
Sommige mensen uit mijn omgeving weten wel dat ik bezig ben met bloggen. En sommige zijn dan ook wel geïnterreseerd in onze blog, en willen weten wat de url is. Zelfs ooit eens een leraar die geïnterresseerd was in onze blog! haha.

Hoeveel volgers heb je?
Op het moment hebben we 14 volgers via BLOGLOVIN' en 118 volgers via Google Friend Connect!

Hoe kwam je op het idee om te gaan bloggen?
Ik was altijd al bezig met het maken van website's. Op een gegeven moment werd op de website, waar ik mijn website had steeds minder mensen online. Het was dan ook een site voor de jongeren onder ons (imOnline). Steeds minder mensen kwamen er online op de homepage van die website, daardoor werd het maken van de website steeds minder leuk. Maar ik wilde blijven bloggen of iets, daarvoor kwam ik blogger tegen. En na een aantal keer oefenen had ik het onder de knie, ik posten dingen steeds meer reacties. En zo ben ik eigenlijk begonnen met bloggen!

Wat vind je het leukste aan je blog?
Dat is een erg lastige vraag, want wat is nou precies het leukste aan onze blog. Ik vind de samenwerking erg leuk, je ziet vanalles en kunt van alles met elkaar delen. De beslissingen die je moet maken om je bezoekers steeds weer opnieuw te verassen. En natuurlijk de reacties die je krijgt op de artikelen! Natuurlijk zijn de artikelen schrijven en de dingen bedenken die je kunt plaatsen ook erg leuk om te doen!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Om de dingen die om je heen gebeurt, zo zie je van alles als je door de stad heen loopt. Je ziet mensen verschillende kleding dragen en dan bedenk je opeens van 'hé, dat is ook wel erg leuk.'en 'Hoe zouden ze dat eigenlijk doen?' zo ga je dan een beetje experimenteren van hoe zouden ze bijvoorbeeld zo'n vlecht gemaakt hebben of noem het maar op. Ook haal ik mijn inspiratie uit verschillende plaatjes, vooral van de plaatjes van weheartit. Het zijn zo'n inspirerende plaatjes waar je wel inspiratie door krijgt! Ook door verschillende website's en blog's te bezoeken krijg je ook inspiratie.

Heb je wel eens dat je geen tijd of geen zin hebt om te bloggen? En hoe los je dit dan op?
Geen zin in bloggen, dat heb ik eigenlijk nooit. Het is meer de tijd die je ervoor moet nemen, en om die tijd af en toe eens te nemen gaat nogal lastig. Ik maak lange uren op het werk, en kom dan ook regelmatig later thuis. En heeft het eigenlijk nog weinig zin in de late uurtjes om een artikel te posten. Heb ik dan 's avonds geen tijd om een artikel te schrijven dan ga ik bedenken wat ik kan gaan posten. In de weekenden heb ik dan weer wat meer tijd en kan ik dan ook uitgebreid even achter de laptop weer de weblog bijwerken. Ik zorg dan dat ik een aantal artikelen klaar heb staan om in de drukke weken die dan komen te posten, zodat ze automatisch gepost worden.


Dit was een erg leuke tag om in te vullen! Ik raad hem jullie dan ook aan, je kunt lekker uitgebreid over je website/blog vertellen! Als jullie willen, mogen jullie de tag overnemen, laat het me weten als je hem ook hebt ingevuld dan komen we hem ook even bij jullie lezen!

Liefs, Monique

6 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen.. Ik heb op het begin van mijn blog deze tag gedaan en wil hem over een half jaar(wanneer m'n blog 2 jaar bestaat) nog een keer doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Toevallig kende ik je imOnline al ik keek daar namelijk wel eens voor achtergronden en zo haha! Grappig om je hier dan weer bloggend tegen te zien komen. :D x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je ons via imOnline al kende! :) Ja het is altijd leuk om mensen die je van imOnline kende, toch weer eens ergens anders tegen te komen haha! :)

   Verwijderen
 3. Leuk om wat meer achter een blog te weten te komen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for leaving a message! ♥