zaterdag 2 maart 2013

Cupcakes met Framboze topping!

Hello ladies! Een hele tijd geleden heeft er aan de zijkant van deze pagina een enquĂȘte staan, hierop konden jullie aangeven wat jullie nog graag zouden willen zien op SunlightDreams. Hier konden jullie uit verschillende labels kiezen. De meerderheid ging voor Cooking and Baking! En ik had besloten om vandaag wat overheerlijke cupcakes te bakken. En daar wilde ik meteen een artikel over schrijven!

Ik heb een pakket gekocht waar de meeste benodigdheden voor het maken van een cupcake al in zaten. Dit is het pakket van Honig! Laten we snel aan de slag gaan, vergeet niet te beginnen met schone handen!

Inhoud van de verpakking.
Zelf toevoegen!
In de verpakking zitten al een aantal benodigdheden die we nodig hebben voor het bakken van de cupcakes. In de verpakking zit namelijk al: Bakmix voor de cakejes, Mix voor de topping, 12 vormpjes, Spuitzak, Decoratie strooisel.

Wat we zelf nog even moeten verzamelen voor het bakken van onze cupcakes is: 75 gram boter, 1 ei, 100 ml halfvolle melk voor de cakejes. Voor de topping hebben we 125 ml slagroom (ongeklopt) en 150 ml halfvolle melk nodig. Boter en ei horen op kamertemperatuur te zijn. Melk en slagroom direct uit de koelkast gebruiken.

Wat een leuke kleurtjes!
Verwarm de oven voor; Elektrische oven 160°C, Heteluchtoven 150°C of Gasoven 3. Plaats de papieren vormpjes nu op een bakplaat.

75 g boter (zacht).
Klop nu in een beslagkom de boter met de mixer romig en zacht.

Bakmix, het ei en de 100 ml melk.
Vervolgens voegen we hier de bakmix voor de cakejes, het ei en de 100 ml halfvolle melk aan toe. En beginnen dit goed te mixen! 1 minuut op de laagste stand. Daarna circa nog 2 minuten op de hoogste stand. Het beslag is als het goed is daarna een luchtig en glad beslag.

de bakvormpjes gevuld.
Nu kunnen we de bakvormpjes gaan vullen, hier gebruik ik voor het gemak 2 eetlepels voor. Daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer 25-30 minuten! Laat ze vervolgens ook nog een half uur afkoelen.

125 ml slagroom, 150 ml melk en mix voor topping.
Dan gaan we tijdens het afkoelen van de cupcakes verder met het maken van de topping! Voeg de 125 ml slagroom, 150 ml melk en mix voor topping in de beslagkom. Meng het eerst op de laagste stand, daarna nog even 1 minuut op de hoogste stand. Totdat het tot een luchtige topping is gevormd.

Even de spuitzak in orde maken!
We gaan nu even de spuitzak op orde maken, je kunt kiezen uit twee stippelijntjes. 1 is met een kartel en 2 een rechte lijn. Kies wat jij het mooiste vind voor jou cupcakes! Vervolgens vul je de spuitzak met de topping.

Nog even versieren!
Spuit de topping op de cakejes, je kunt er ook nog een leuke decoratie op doen! En klaar is kees, klaar om gegeten te worden! Heb jij ook cupcakes gebakken? Stuur dan je foto op naar SunlightDreams@live.nl zodat wij ook jullie cupcakes kunnen bewonderen!

Door: Monique

1 opmerking:

Thanks for leaving a message! ♥